Aerodromi CG otkazali letove za Italiju, Sloveniju, Francusku, Španiju...
Ilustracija

Zbog sprječavanja širenja koronavirusa

Aerodromi CG otkazali letove za Italiju, Sloveniju, Francusku, Španiju...

Aerodromi Crne Gore obavijestili su građane da će određeni letovi ka sedam evropskih zemalja biti otkazani u martu zbog sprječavanja širenja korona virusa, kao i iz komercijalnih razloga pojedinih avio kompanija uslijed nastalih okolnosti. Odgađanjem letova i poštovanjem preporuka smanjićemo potencijalnu opasnost na minimum, kazao je izvršni direktor Danilo Orlandić.

“Shodno navedenom, a poštujući zakone, procedure i poslovnu politiku, Aerodromi Crne Gore su obavijestili avio kompanije koje su saobraćale ka crnogorskim vazdušnim lukama o Naredbi Ministarstva zdravlja. Mjera je proslijeđena avio kompanijama Montenegro Airlines, Air Serbia, Lot Polish Airlines, Raynair, Turkish Airlines, Wizz Air i Austrian Airlines”, saopštio je Orlandić.

Sa Aerodroma Tivat biće otkazani letovi 20. marta iz Barija odnosno za Bari, kompanije Montenegro airlines (MA), kao i 27. marta 2020. godine.

“Takođe, istog datuma, dakle 27. marta otkazuje se let MA na relaciji Napoli – Tivat – Napoli”, navodi se u saopštenju

 Takođe, juče je donešena zabrana slijetanja i polijetanja avio kompanije “Freebird Airlines” koja nije redovni avio prevpznik, na aerodromima Podgorica i Tivat, do 19. marta 2020.

 “Kada su u pitanju linije vezane za Podgoricu, suspenduju se letovi aviokompanije Turkish airlines sa Istanbulom, 22. marta i 25. marta. Otkazani su letovi “Ryanair-a” iz/za Bolonje/u, kao i linija sa Barselonom”, saopštio je Orlandić.

 U periodu od 15. do 25. marta otkazani su letovi kompanije “Wizz air” Milano – Podgorica - Milano.

“Nacionalni avioprevoznik “Montenegro airlines” neće letjeti za Beč od danas do 28. marta. Ova kompanija otkazala je sve letove za Cirih, Pariz i Frankfurt do 1. aprila. Sa Ljubljanom MA neće saobraćati 16., 17., i 24. marta, a otkazane su konekcije i sa Barijem i Rimom, 22. 03. odnosno 27. marta”, navodi se u saopštenju.

Svi letovi operatera Alitalija za mart su otkazani.

 “Molimo građane da, uslijed vrlo promjenljivih okolnosti, prate stanje letova na sajtovima avio - kompanija sa kojima lete, odnosno kod kojih su kupili karte. Molimo takođe da putnici provjeravaju i ovdje navedene letove, kako uslijed eventualnih izmjena ne bi trpjeli štetu”, kazao je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore.

Osim konstantne komunikacije sa aviokompanijama sa kojima se usaglašavaju koji letovi moraju biti otkazani, na crnogorskim aerodromima se sprovodi posebna provjera putnika i pojačana kontrola u zavisnosti od destinacije sa koje putnik dolazi.

“Tako je juče dvoje crnogorskih državljana koji su sletjeli iz Beča, stavljeno pod pojačan sanitarni nadzor na Aerodromu Podgorica, zbog sumnjivih simptoma. Nakon izvršenih kontrola od strane epidemiologa, sanitarnih inepektora i negativnih testova na Korona virus, putnici su pušteni kući”, navodi se u saopštenju.

 Podsjećamo da je Ministarstvo zdravlja Crne Gore, radi sprječavanja unošenja zarazne bolesti u Crnu Goru i prenošenja na druge zemlje, privremeno zabranilo putovanja iz naše države u najpogođenije zemlje u kojima vlada epidemija Korona virusa: Italiju, Španiju, Južnu Koreju, Iran, Kinu i pokrajinu Hubei. Prema jučerašnjoj Naredbi, iz naše zemlje su zabranjena putovanja i u Japan, Francusku, Njemačku, Švajcarsku, Dansku i Austriju. Putnici/povratnici u međunarodnom saobraćaju iz ovih zemalja biće stavljeni pod pojačan sanitarni nadzor.

Još jednom je apelovao na putnike da poštuju preporuke nadležnih institucija o prevenciji zaraze korona virusom I zamolio da se blagovremeno informišu o letovima na sajtovima avio prevoznika.

“Vjerujemo da ćemo odgovornim ponašanjem i solidarnošću potencijalnu opasnost svesti na minimum, shvatajući da je naše zdravlje najveća vrijednost koju imamo”, zaključio je Orlandić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.