Osmajić otišao za Katar
Osmajić otišao za Katar

Reprezentacija u rasulu:

Osmajić otišao za Katar

Ukoliko naša rukometna reprezentacija 12. juna u “Morači” savlada velesilu – Njemačku, to će biti podvig ravan čudu. Ne zbog toga što je Njemačka nepobjediva (već smo ih jednom savladali), već zbog činjenice da će naša reprezentacija biti desetkovana, piše portal Handballme.me.

Na kvalifikacionim mečevima za odlazak na Evropsko prvenstvo sljedeće godine u Danskoj neće biti ni lijevog beka Cimos Kopra – Vladimira Osmajića. Razlog je krajnje čudan – prema informacijama tog portala Osmajić je juče na pripremama na Cetinju obavijestio selektora Zorana Kastratovića da je dobio ponudu iz Katara, koja se ne može odbiti, tako da će napustiti našu prijestonicu i u narednih deset dana nastupati za Al Kijad na Emir Kupu.

“Smatram da se u ovom trenutku moj nedostatak neće puno osjetiti, a i situacija u kojoj se naša reprezentacija nalazi nije delikatna, jer smo već praktično obezbijedili plasman na Evropsko prvenstvo u najgorem slučaju kao najbolja trećeplasirana ekipa”, kazao je Vladimir Osmajić, pa obrazložio odluku.

“To je ponuda koja se ne odbija, svjestan sam da sam pri kraju karijere, tako da moja odluka nije donešena na prečac. Vjerujem da će naša selekcija izboriti plasman u Dansku, a pritom da i ja imam idealnu priliku za finansijsku dobit”.

Iskusni tridesettrogodišnji bek iz Nikšića je peti igrač koji je otkazao pred početak kvalifikacija. Prije njega to su uradili Fahrudin Melić i Žarko Marković, zbog povrede Marko Simović, dok ni Zoran Roganović zbog istih obaveza u Kataru najvjerovatnije neće biti u situaciji da pomogne saigračima.