U Velikoj Britaniji novorođenče zaraženo koronavirusom
Ilustracija

Majka takođe pozitivna

U Velikoj Britaniji novorođenče zaraženo koronavirusom

Tudnica je sa simptomima sličnim upali pluća otišla u bolnicu u Londonu, gdje je utvrđeno da ima koronavirus. Nakon porođaja je utvrđeno da i beba ima ovaj virus, ali se ne zna da li ga je "zaradilo" od majke, ili u bolnici.

Najmlađa osoba koja je zaražena koronavirusom u Britaniji je - novorođenče, objavili su britanski mediji, prenosi RTS.

Trudnica je zbog simptoma nalik na upalu pluća otišla u bolnicu Sjeverni Midlseks u Londonu, gdje je testirana na koronavirus.

Beba je odmah po porođaju takođe testirana i bila je pozitivna, ali se ne zna da li je zaražen u stomaku majke, ili u bolnici.

Zasad ne postoje dokazi da majka može koronavirus da prenese na bebu. 

U Britaniji je dosad koronavirus potvrđen kod 798 osoba, a 11 osoba je preminulo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.