Iz sefa beogradske policije ukradeno više od 80 hiljada eura
ilustracija

Iz sefa beogradske policije ukradeno više od 80 hiljada eura

Iz sjedišta beogradske policije nedavno je nestalo više od 80 hiljada eura, piše N1.

Prema podacima N1, prije desetak dana, nadležni su, tokom provjere, primijetili da iz jednog od sefova u PU za Grad Beograd nedostaje veća količina deviza, oduzetih od osumnjičenih tokom hapšenja.

Odmah je kontaktiran i Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije, pošto pristup sefovima imaju samo pojedini zaposleni u toj policijskoj zgradi. Istraga o nestanku više od 80 hiljada eura je u toku.

U MUP-u Srbije za Televiziju N1 su potvrdili ova saznanja i rekli da je nakon kontrole čuvanja i postupanja sa oduzetim predmetima u krivičnom ili prekršajnom postupku, koju je sprovela Policijska uprava za Grad Beograd, utvrđeno da u kasi Uprave kriminalističke policije nedostaje 88.700 eura, koji su oduzeti u toku pretkrivičnog postupka.

Komisija koja je izvršila kontrolu je o svemu sačinila zapisnik, nakon čega je obaviješten i Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije. Pripadnici SUK-a su, po nalogu nadležnog tužilaštva, obavili razgovore sa više policijskih službenika koji su imali kontakt sa navedenim novcem ili metalnom kasom u kojoj je čuvan.

O svemu je dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.