Kampanja "Stop krivolovu"

Od marta do juna neka se svi osvijeste! U Skadarskom jezeru ribe se mrijeste!

Nacionalni parkovi Crne Gore u saradnji sa Inicijativom građana "Stop krivolovu", Upravom policije i NVO sektorom pokreću kampanju povodom ribolovnog zabrana u Nacionalnom parku Skadarsko jezero koji počinje 15.marta i trajaće do 15.maja 2020.

Tim povodom, osmišljen je kratak džingl - Od marta do juna neka se svi osvijeste! U Skadarskom jezeru ribe se mrijeste!

Iz Nacionalnih parkova napominju da je period zabrana definisan zbog ciprinidnih (toplovodnih) vrsta riba koje se u ovom periodu zbog reprodukcije povlače u pogodnije i pliće dijelove Skadarskog jezera.

Kako bi se očuvao riblji fond i obezbijedila budućnost ribarstva na Skadarskom jezeru potrebno je zaštititi ribe od lova u ovom periodu i omogućiti joj da nesmetano obavi reprodukciju - poručuju iz NPCG.

Nadalje upozoravaju da izlovljavanje ribe nedozvoljenim sredstvima ima dalekosežne posljedice po biodiverzitet NP Skadarskog jezera, te se nekim od sredstava koje koriste nesavjesni ribolovci uništava sav živi svijet u području u kojem se vrši nelegalni ribolov.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.