Pretresi na 8 lokacija u Podgorici, pronađena veća količina oružja, 5 uhapšenih
Foto:Uprava policije

Pretresi na 8 lokacija u Podgorici, pronađena veća količina oružja, 5 uhapšenih

Podgorička policija je zajedno sa pripadnicima Posebne jedinice policije, u sklopu operativno istražnih aktivnosti koje se preduzimaju u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti krvnih delikata, požara i eksplozija, izvršila pretres stana i drugih prostorija na osam lokacija u Podgorici koje koriste bezbjednosno interesantna lica.

Policija je, kako je saopšteno, pretresla stanove bezbjednosno interesantnih lica: K.C. (31), R.C. (24), S.Đ. (38), A.F. (38), A.C. (27), G.J. (46) i M.R. (29).

Policija je pretresima pronašla i oduzela: automatsku pušku sa uklonjenim serijskim brojem; sedam komada pušaka; 10 pištolja;  844 komada municije različite vrste i kalibra;pet okvira za automatsku pušku;500 grama eksploziva;dva metra sporogorećeg detonatorskog štapina;35 metara indukcionog kabla i 9.300 eura i 400 dolara - saopštila je Uprava policije.

IMG8e3184304c2a5ac1c08f23ea0f55bb21V

Zaplijenjno oružje, foto:UP

Policija je, kako se navodi, lišila slobode M.C. (50), A.F, R.C, S.Đ. i M.R. zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i oni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilšatvu.

Protiv lica A.C. i G.J. podnijet je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakonu oružju - zaključuju iz UP.                                                                                                                                                                    

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.