Cetinjanin uhapšen u Njemačkoj, osumnjičen da je učestvovao u više od deset pljački
Ilustracija

Cetinjanin uhapšen u Njemačkoj, osumnjičen da je učestvovao u više od deset pljački

Cetinjanin Rajko Caušević (63), navodni član bande Pink Panter, uhapšen je u utorak u njemačkom gradu Hagenu zbog sumnje da je učestvovao u više pljački koje su se dogodile u federalnoj regiji Sjeverna Rajna, pišu Dnevne novine.

Kako prenose njemački portali, on je uhapšen sa još četiri osobe koje se terete da su počinili više od deset pljački u više gradova koji se nalaze na teritoriji Sjeverne Rajne.

“Policija u Hagenu uspjela je da uhapsi članove međunarodne kriminalne organizacije koja se bavila provalničkim pljačkama. Među dvojicom osumnjičenih kojima je određen pritvor je Rajko Caušević koji se dovodi u vezu sa kriminalnom mrežom Pink Panter”, navodi portal WDR.

Kako ističu, Caušević se navodno na društvenim mrežama hvalio brojnim akcijama, odnosno da je bio uključen u velike pljačke širom Evrope.

Njemu je određen pritvor zbog sumnje da je počinio najmanje deset različitih krađa u regiji.

“Uhapšeno je ukupno pet članova kriminalne organizacije i oni se sumnjiče da su provaljivali u stanove i prodavnice i odatle iznosili dragocjenosti.

Na par lica mjesta pronađeni su otisci cipela na osnovu kojih su istražitelji povezali desetine pljački. Krađe su počinjene u Solingenu, Bad Salzuflenu, Herdeckeu, Meschedeu, Mulheimu, Erkrathu i Hohenlimburgu, kao i u Dortmundu 18. februara kada je opljačkan vrtić”, saopštila je njemačka policija.

Osim novca i nakita, kod uhapšenih je pronađen i alat koji je korišćen za obijanje, kao i silikonske maske.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.