Prekršajne prijave protiv 47 vozača zbog prolaska na crveno ili žuto svijetlo na semaforima
ilustracija

Nikšić

Prekršajne prijave protiv 47 vozača zbog prolaska na crveno ili žuto svijetlo na semaforima

Saobraćajna policija u Nikšiću je sprovela dvodnevnu akciju pojačane kontrole saobraćaja pod radnim nazivom "Semafor".

Aktivnosti su kako se navodi u saopštenju policije, bile usmjerene na sankcionisanju vozača koji ne poštuju svjetlosne saobraćajne znakove na uređajima za davanje svjetlosnih saobraćajnih znakova, kada su i podnijete prekršajne prijave protiv 47 vozača.

Podsjećaju, da je novim zakonskim odredbama o bezbjednosti saobraćaja na putevima,  za prekršaj – prolazak na crveno ili žuto svijetlo na semaforima, predviđena novčana kazna u iznosu od 300 do 1.000 eura, ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana.  

"Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić će i u narednom periodu nastaviti sa akcijama pojačane kontrole saobraćaja, u cilju poboljšanja ukupnog stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja i podizanja saobraćajne kulture na što veći nivo", saopšteno je iz policije.                                     

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.