Prodaja brašna i ulja povećana za 50 odsto
Foto: Kodex

Manje gužve

Prodaja brašna i ulja povećana za 50 odsto

U marketima juče su zabilježene manje gužve u odnosu na srijedu, kada su građani, zbog straha od korona virusa, kupovali velike količine hrane i sredstava za higijenu. Iz trgovačkih lanaca Pobjedi su saopštili da je promet i juče bio veći od uobičajenog i istakli da imaju dovoljno količine hrane i proizvoda kućne hemije.

Predstavnici trgovačkih kompanija nijesu precizirali za koliko je prethodna dva dana promet u njihovim prodavnicama bio veći od uobičajenog, piše Pobjeda.

"Promet je povećan, ali nema razloga za zabrinutost, jer obezbjeđujemo dovoljnu količinu namirnica, kao i proizvoda kućne hemije", rekli su iz Volija i dodali da je juče situacija bila mirnija nego u srijedu i da nije bilo velikih gužvi u njihovim marketima.

Iz Mesoprometa su saopštili da je prethodnih dana povećan promet u Franca marketima u centralnoj i južnoj regiji, kao i u pojedinim objektima na sjeveru Crne Gore. 

"Zabilježen je veći porast prodaje određenih artikala i do 50 odsto. Najviše su se kupovale osnovne zivotne namirnice, voće, povrće i proizvodi hemije", kazali su iz Mesoprometa i dodali da je i juče bila uvećana prodaja, ali manjeg intenziteta nego u srijedu. 

U Franca marketima, kako su dodali, za sada ima dovoljno zaliha svih proizvoda. 

"Nabavka se vrši uobičajeno, a shodno tome kako se situacija bude odvijala i javila potreba za određenim proizvodima tako će se poručivati i stvarati veća zaliha traženih proizvoda", saopšteno je iz Mesoprometa.

Iz Merkator-CG, u okviru koje posluju IDEA prodavnice, naveli su da uprkos primjetno povećanoj potražnji za osnovnim životnim namirnicama u prethodnih nekoliko dana, imaju dovoljno zaliha robe. 

"Kompanija Merkator - CG je u potpunosti spremna da, u slučaju pojave koronavirusa, nastavi neometano snabdijevanje robom svih IDEA prodavnica. Kontinuirano pratimo sva uputstva i preporuke Ministarstva zdravlja, Instituta za javno zdravlje i Svjetske zdravstvene organizacije i striktno ćemo ih se pridržavati", poručeno je iz kompanije Merkator-CG. 

U srijedu su nezvanične informacije o pojavi koronavirusa u Crnoj Gori i anonimne poruke izazvale paniku kod građana, koji su počeli da stvaraju kućne zalihe.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.