SNP: Đukanović stavio do znanja dokle se može ići u pregovorima sa Crkvom
SNP

SNP: Đukanović stavio do znanja dokle se može ići u pregovorima sa Crkvom

"Tek što su predstavnici Mitropolije crnogorsko-primorske i Vlade okončali prvu rundu ekspertskog dijela pregovora o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, predsjednik države je odlučio da im baci klipove u točkove izjavom da je „dobro da je dijalog Vlade i Mitropolije crnogorsko-primorske nastavljen“, ali da se „od primjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti neće odustati“", navodi se u saopštenju Socijalističke narodne partije SNP.

"Na taj način, Đukanović ne samo da je poručio predstavnicima Mitropolije i vjernom narodu da ne namjerava da odustane od zlog nauma da otme svetinje, nego je i premijeru Markoviću stavio do znanja dokle može ići u pregovorima sa Crkvom i da će na kraju cijelog procesa poslednja riječ biti njegova.

Đukanović je otišao i korak dalje poručujući mitropolitu Amfilohiju, koji je izjavio da je spreman da položi i svoj život za odbranu svetinju, da „svako ima potpunu slobodu da raspolaže za svojim životom“, ali da to „nije argument zbog kojeg ćemo mi povlačiti Zakon"", navodi se u saopštenju SNP-a.

Pored svih već poznatih, ove izjave kako kažu iz SNP-a pokazuju još jednu veliku razliku između duhovnog vođe pravoslavnog naroda Crne Gore i njenog predsjednika.

"Dok mitropolit Amfilohije čini sve da očuva manastire i hramove koji su vlasništvo Crkve i vjernog naroda, i na taj način osigurava sebi mjesto u vječnosti, dotle Đukanović svojom sebičnom i tvrdoglavom politikom još jednom uvjerava građane da je spreman da učini sve zarad golog opstanka na vlasti.

Iz Đukanovićevih izjava jasno je da je njegov cilj da razvuče proces pregovora i oslabi litije, kako bi kupio vrijeme i konsolidovao redove u sopstvenoj partiji.

Sigurni smo da crkveni predstavnici prepoznaju ove perfidne Đukanovićeve namjere i da će preduzeti sve korake da neutrališu njegove manevre, a u tome će i ubuduće imati svu  moguću podršku Socijalističke narodne partije", zaključuje se u saopštenju SNP-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.