SDP: Nadležni državni organi da provjere tačnost informacija o cijenama u apotekama
Bojan Zeković

SDP: Nadležni državni organi da provjere tačnost informacija o cijenama u apotekama

Socijaldemokratska partija pozvala je nadležne državne organe da provjere tačnost informacija koje su objavili mediji da su pojedine apoteke iskoristile pandemiju kako bi podigle cijenu medicinskog alkohola.

"Ukoliko se informacija potvrdi, to zahtijeva kaznu primjerenu duboko nemoralnom pokušaju onih koji žele da se obogate u borbi građana i države da se spriječi dalje širenje Korona virusa povećanjem cijena onih preparata ili namirnica koje zdravstvene ustanove preporučuju za korišćenje", kazao je potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković.

Podsjeća i da je država ukinula plaćanje akciza na alkohol koji se koristi u medicinske svrhe, kako bi cijenu učinila prihvatljivom, pa je dodaje Zeković, nedopustivo i duboko neetično da se pojedinci bogate zloupotrebljavajući ovakvu situaciju.

"Cijelu svoju istoriju Crna Gora je opstajala na etičkom kodeksu koji je obavezivao na pomaganje drugima u nevolji. Podizanje cijena sredstava koje građani kupuju po preporuci zdravstvenih ustanova da bi spriječili širenje virusa je suprotno našoj tradiciji, anticivilizacijsko i zaslužuje najstrožu kaznu i javnu osudu.

Pozivamo nadležne da javnost u najkraćem roku obavijeste o rezultatima izvršenih kontrola i mjerama koje su ovim povodom preduzeli", zaključuje Zeković.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.