Presječen lanac krijumčarenja droge na Skadarskom jezeru, uhapšen službenik UIKS-a(VIDEO)
Zaplijenjena droga, foto: Uprava policije

Akcija „Panter“

Presječen lanac krijumčarenja droge na Skadarskom jezeru, uhapšen službenik UIKS-a(VIDEO)

Kao rezulatat nastavka aktivnosti Uprave Policije na polju suzbijanja krijumčarenja opojnih droga, uhapšena su dva pripadnika kriminalne grupe i zaplijenjeno je 150 kilograma marihune, navodi se u saopštenju policije.

Nakon višemjesečnih aktivnosti službenika Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala  korupcije, službenika Sektora granične policije i drugih struktura Uprave policije juče je, u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici,realizovana policijska akcija kodnog naziva „Panter”.

"Realizacijom policijske akcije „Panter" uhapšen je jedan dio kriminalne grupe i presiječen lanac krijumčarenja velikih količina marihuane tipa „skank". Krijumčarski lanac je vodio iz Republike Albanije preko Skadarskog jezera do Crne Gore, sa ciljem daljeg krijumčarenja ka zemljema regiona i zemljama Evropske unije. 

Na Skadarskom jezeru je presretnuto plovilo i lišeni su slobode Z.P. (37) iz Podgorice i A.V. (31)iz Podgorica koji je službenik UIKS-a. Oni su, kako se sumnja, počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", saopšteno je iz Uprave policije.

Izvršenom pretragom terena, na samoj obali Skadarskog jezera, pronađeno je i oduzeto 11 pakovanja u kojima se nalazila opojna droga marihuna, ukupne količine od oko 150 kilograma.

"Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su ova lica, u dužem vremenskom periodu, ustaljenom rutom preko jezera,plovilom, vršili prebacivanje većih količina droge do Crne Gore, radi daljeg transporta i prodaje.

Nastavljaju se aktivnosti u cilju indetifikovanja ostalih lica uključenih u ovo krijumčarenje maruhuane", saopšteno je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.