Banović: U Velikoj Britaniji nema državljana CG zaraženih koronavirusom
Borislav Banović

Banović: U Velikoj Britaniji nema državljana CG zaraženih koronavirusom

Ambasador Crne Gore u Velikoj Britaniji Borislav Banović, saopštio je za TVCG, da iz dosadašnjih informacija nema saznanja da je neko od crnogorskih državljana u Velikoj Britaniji zaražen koronavirusom.

Banović kaže da u Velikoj Britaniji ima između 2 i po i 3000 crnogorskih građana, i ističe da je u stalnoj komunikaciji sa udruženjem Crnogoraca u VB. 

"Od juče je primjetno da samo počeli da dobijamo upite o uslovima i mogućim ograničenjima putovanja", navodi on.

Iz dosadašnjih informacija nema saznanja da je neki crnogorski državljanin u Velikoj Britaniji zaražen koronavirusom, javlja RTCG.

"Iz komunikacije sa našim udruženjem, nemamo podatke da je bilo ko od crnogorskih državljana zaražen koronavirusom. Primjetan je oprez i smanjenje svih aktivnosti. Nema panike. Prema posljednijim informacijama 396 je oboljelih i oni su pod nadzorom, 10 mrtvih, a inficiranih između 5 i 10 hiljada", naveo je Banović.

Virus ne bira ni boju kože ni socijalne slojeve, no vlasti u Velikoj Britaniji, kaže Banović, su saopštile da još neće obustaviti rad u školama i drugim institucijama, jer oni procjenjuju da će tek krajem aprila biti krizna situacija. 

"Oni smatraju da za sada još može da se balansira oštrina predloženih mjera, da se održi balans ekonomije, a procjene su da će ekonomska šteta biti ogromna," zaključio je Banović. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.