Svi sastanci UN-a otkazani: Službenica Filipina pozitivna na koronavirus
Ilustracija

Sumnja se da je čitav tim FIlipinskih diplomata zaražen

Svi sastanci UN-a otkazani: Službenica Filipina pozitivna na koronavirus

Članica misije Filipina pri UN pozitivna je na koronavirus, navodi se u dopisu misijama UN. To je prvi slučaj te bolesti u sedištu UN u Njujorku.

Članica misije Filipina pri UN pozitivna je na koronavirus, navodi se u dopisu misijama UN, što je prvi slučaj te bolesti u sjedištu Svjetske organizacije u Njujorku, prenosi Tanjug.

"Misija Filipina od danas je zatvorena i svim članovima osoblja je naređeno da se stave u samoizolaciju i da potraže medicinsku pomoć ako pokažu simptome. Pretpostavljamo da smo svi zaraženi", napisala je ambasadorka Filipina pri UN Kira Azucena.

Ona je rekla da se bolesna Filipinka posljednji put pojavila u sjedištu UN u ponedjeljak i da je tamo provela oko pola sata, ali da tada nije imala simptome, prenosi Rojters. Azucena je dodala da je žena simptome dobila u utorak i da se odmah javila ljekaru.

Nekoliko sastanaka u UN planiranih za danas je odloženo. Prema informacijama sa sajta UN, u misiji Filipina je 12 diplomata.

Zaražen i australijski ministar unutrašnjih poslova

Australijski ministar unutrašnjih poslova Piter Daton izjavio je danas da su testovi pokazali da je pozitivan na korona virus.

"Jutros sam se probudio sa temperaturom i suvim grlom. Odmah sam kontaktirao Ministarstvo zdravlja Kvinslenda i naknadno se testirao na COVID-19", naveo je Daton u saopštenju koji je objavila njegova kancelarija, prenosi Rojters.

On je dodao da je test bio pozitivan, ali da se osjeća dobro. U Australiji je zabilježeno 156 slučaja koronavirusa i tri žrtve, ali vlasti očekuju da će se to brzo povećati narednih nedjelja pošto na taj kontinent stiže zima.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.