Supruga premijera Kanade pozitivna na koronavirus
Džastin i Sofija Trudo

Trudo ostao u izolaciji po preporuci ljekara

Supruga premijera Kanade pozitivna na koronavirus

Supruga premijera Kanade Džastina Trudoa, Sofi Gregoar Trudo pozitivna je na koronavirus i oni će oboje narednih dana ostati u izolaciji, saopštio je prošle noći njegov kabinet.

U saopštenju se navodi da je premijer dobro i da nema simptoma, ali da će iz predostrožnosti i u skladu sa savjetom ljekara i on ostati u samoizolaciji 14 dana.

"Takođe po savjetu ljekara, on neće u ovoj fazi biti testiran pošto nema simptoma. Iz istog razloga, doktori kažu i da nema rizika za one koji su u skorije vrijeme bili sa njim u kontaktu", piše u saopštenju.

Premijer Trudo je još juče iz predostrožnosti odlučio da radi od kuće. Njegova supruga imala je simptome slične gripu po povratku iz Londona i zbog toga je testirana na koronovirus. U saopštenju se navodi da se ona osjeća dobro.

Trudo je rekao da će sa stranim zvaničnicima biti u telefonskom kontaktu. On je zbog izolacije otkazao sastanak u Otavi s liderima kanadskih provincija, koji je bio planiran za juče i danas.

U Kanadi je registrovano više od 100 slučaja zaraze, a nije prijavljen nijedan smrtni slučaj.

Izvor: Beta/AP

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.