U borbi protiv koronavirusa

Kinezi poslali Italijanima opremu sa porukom: "Sa vama smo, naprijed"

Kineska vlada poslala je veliku količinu medicinske opreme i aparata Italiji, koja se nalazi u veoma teškoj situaciji zbog epidemije koronavirusa.

Pošiljku iz Kine čini 10.000 aparata za vještačko disanje, dva miliona zaštitnih maski i 20.000 zaštitnih odijela, piše RTS pozivajući se na Tajms.

Uz opremu je stigla i poruka podrške koja je izazvala veoma pozitivne reakcije. Na svakoj od kutija sa opremom piše na italijanskom: "Sa vama smo. Naprijed Italija."

Italijanski doktori već neko vrijeme traže dodatnu opremu zbog pogoršavanja epidemije virusa Kovid-19.

Danijele Mačini, doktor na odeljenju intenzivne njege u bolnici "Humanitas Gavazzeni" u Bergamu kaže da su ventilatori za disanje vrijedni svoje težine u zlatu u ovakvoj situaciji.

Istovremeno, kinesko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je i da će poslati stručnjake i krvnu plazmu pacijenata koji su preležali Kovid-19.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.