Ako čuje dobre argumente, država će promijeniti nešto što je bolje
Milo Đukanović

Predsjednik Crne Gore poručio

Ako čuje dobre argumente, država će promijeniti nešto što je bolje

Država je spremna da razgovara o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti i čuje argumente, ali i da vrlo istrajno brani principe na kojima je zasnovan taj pravni akt, poručio je predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović.

On je novinarima, nakon Svečane akademije povodom Dana reprezentacije, kazao da je besmisleno organizovati razgovore u kojima „unaprijed kažete da ništa ne želite da promijenite“.

„Vrlo jasno i precizno smo kazali da smo spremni da razgovaramo i čujemo argumente i da vrlo istrajno branimo argumente koje sami imamo i principe na kojima smo zasnovali Zakon“, rekao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, dijalog treba da pomogne da objektiviziraju stavove i jedne i druge strane i vide da li postoje neka rješenja koja će pomoći da svi zajedno izađu iz jedne konfliktne situacije.

Pristajanje na nastavak dijaloga, kako je naveo Đukanović, znači pristajanje na to da čuju argumente sa druge strane.

On je istakao da ako čuju dobre argumente naravno da će promijeniti nešto što je bolje i u interesu Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.