SNP Janoviću: Ne ubirajte političke poene preko sportista
SNP

SNP Janoviću: Ne ubirajte političke poene preko sportista

"Ministar sporta i mladih Nikola Janović, poznat po porukama selektoru vaterpolo reprezentacije Vladimiru Gojkoviću da nema šta da traži kod mitropolita Amfilohija, imao je danas još jedan „biser“", navodi se u saopštenju Socijalističke partije Crne Gore.

"Naime, nekada slavni sportista, a danas još jedan u nizu DPS aparatčika, izjavio je da neće „dopustiti nikome, bio on pod mantijom, šinjelom ili plaštom da poništi Crnu Goru. Ne treba biti posebno pronicljiv, pa shvatiti da je oštricu svog obraćanja Janović uputio Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i vjernom narodu koji se već mjesecima okuplja na litijama širom Crne Gore", kažu iz SNP-a.

Ministar je kako dodaju još rekao i da su sportisti „jedva dočekali da dobiju svoju državu, da imaju za koga da se bore“ i da „ni oni neće dozvoliti da im je bilo ko uzima, da joj mijenja zastavu, da joj skrnavi ponose i pobjede“.

"Šta očekivati od ministra koji je proslavu osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u vaterpolu pretvorio u partijski skup DPS-a?

Očigledno je da je Janović zaboravio da među sportistima ima i onih koji su igrali za zajedničku državu, koji u saigračima iz nekadašnje reprezentacije ne vide neprijatelje kao on, te da imaju sasvim normalne odnose sa njima, ali i ostalima iz bratske Srbije. 

Ne sjeća se Janović da je sa tom velikom reprezentacijom osvojio zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 2001. godine u Budimpešti i na Svjetskom prvenstvu 2005. u Montrealu", kažu iz SNP-a.

Prema njihovim riječima Janović prenebregava činjenicu da naši sportisti znaju da "naprave razliku između države i kleptokratske vlasti čiji je on član".

"Takvih je mnogo, na terenima širom svijeta, gdje pronose dobro ime Crne Gore i čine da se svaki naš građanin osjeća ponosnim. Štaviše, ima ih i na litijama, i to je ono što smeta ovom bivšem vaterpolisti.

Dakle, poručujemo Janoviću da prestane da sportistima utjeruje lažni patriotizam i da preko njih ubira političke poene i da ih pusti da na miru rade ono što najbolje znaju – da se bave sportom i donose nam medalje i radost",kažu iz SNP-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.