Kosovska policija zatvorila srpsku školu u Obiliću
Foto: N.N.

Kosovska policija zatvorila srpsku školu u Obiliću

Predstavnici ministarstava zdravlja i obrazovanja Kosova jutros su u prisustvu policije iz srpske škole u centru Obilića izveli djecu i blombirali vrata, pozivajući se na odluku prištinske vlade o zatvaranju vrtića, škola i fakulteta s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa, rečeno je Srni u školskoj upravi u Kosovskoj Mitrovici.

Načelnik školske uprave u Kosovskoj Mitrovici Jasmina Dedić rekla je Srni da se prati situacija na terenu, a da se tokom dana očekuje uputstvo iz Beograda.

"Postupaćemo u skladu sa mjerama koje naloži Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije", rekla je Dedićeva.

Od jutros su na Kosovu zatvoreni svi vrtići, škole, fakulteti, objekti u kojima su smještene stare i iznemogle osobe, o čemu je odluku u srijedu uveče donijela privremena vlada u Prištini.

Premijer Aljbin Kurti rekao je da odluka važi i za ustanove u srpskim sredinama, te da će protiv onih koji je ne poštuju biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.