Obustava La Lige zbog širenja koronavirusa
Ilustracija

Odluka donijeta privremeno

Obustava La Lige zbog širenja koronavirusa

​Rukovodstvo španske La Lige odlučilo je da prekine takmičenje na dvije sedmice zbog globalne pandemije virusa korona.

 “S obzirom na okolnosti koje su jutros rasvijetljene, poput karantina koji je uspostavljen u Real Madridu i mogućih novih slučajeva zaraze virusom korona u drugim klubovima, La Liga će nastaviti sa sljedećom fazom protokola o postupanju protiv bolesti Covid-19. U skladu s mjerama utvrđenim Kraljevskom uredbom od 12. maja 1997. godine, dogovoreno je da se takmičenje prekine za naredna dva kola. Odluka će biti preispitana nakon okončanja karantina koji su preduzeti u pogođenim klubovima i drugih mogućih situacija koje se mogu pojaviti. Kao organizator takmičenja, La Liga je odluku prenijela Fudbalskom savezu Španije, Visokom sportskom vijeću i klubovima“, saopšteno je na zvaničnoj internet stranici La Lige.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u srijedu je zbog širenja korona virusa proglasila “globalnu pandemiju“. Od Covid-19 u svijetu je umrlo više od 4.600 ljudi, a potvrđeno je 125.000 slučajeva zaraze virusom korona u više od 115 zemalja, naveli su WHO-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.