Sjeverna Makedonija uvodi zabranu okupljanja i ograničava rad kafea
Foto: Ilustracija

Sjeverna Makedonija uvodi zabranu okupljanja i ograničava rad kafea

Ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Venčo Filipče najavio je danas zabranu svih javnih i privatnih okupljanja i ograničavanje rada kafea i restorana do 18.00.

Na konferenciji za novinare on je rekao da će u toku dana vlada razmatrati predlog Komisije za zarazne bolesti o uvođenju rigoroznih mjera koje previđaju da se zabrane sve kino projekcije, pozorišne predstave i koncerti i zatvore sportske dvorane i teretane.

"Predlažemo da kafeterije i restorani rade skraćeno do 18.00 i da kapacitet bude prepolovljen da bi se zadržao razmak od metar, dva među prisutnima", rekao je Filipče i potvrdio da će nove mjere važiti i za kazina i kladionice.

Prema njegovim riječima, te rigorozne mjere se predlažu po primjeru Italije, nakon jučerašnjeg razgovora sa italijnskim kolegama koje su ukazale na to da u djelovima zemlje u kojima je epidemija započela novih slučajeva nema tek nakon uvođenja najrigoroznijih mjera.

Filipče je rekao da se u javnim zdravstvenim ustanovama otkazuju svi hronični pacijenti, čija intervencija može da se odloži i da će biti samo hitnih i neodložnih operacija i pregleda.

"Premijer je razgovarao sa vjerskim zajednicama da se strogo pridržavaju ovih mjera", rekao je ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Venko Filipče.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.