Prva tri pacijenta zaražena koronavirusom u Hrvatskoj uspješno izliječena
Ilustracija

U BiH registrovani novi slučajevi

Prva tri pacijenta zaražena koronavirusom u Hrvatskoj uspješno izliječena

Prva tri pacijenta koja su u Hrvatskoj oboljela od koronavirusa su pokazali negativne testove na virus, rekao je hrvatska ministar zdravstva Vili Beroš.

Oni su još uvijek u karantinu, a ako i drugi uzastopni test bude negativan, biće pušteni kućama u roku od 48 sati, prenosi "Jutarnji.hr".

Ministar Beroš je jutros objavio da u Hrvatskoj za sada nema novih slučajeva oboljelih koronavirusom. Broj oboljelih tako i dalje ostaje 19, a svi pacijenti su u dobrom stanju i imaju blage simptome bolesti.

Tokom noći je obavljeno još jedno testiranje na koronavirus, a nalaz je negativan. Radi se o djevojčici koja pohađa jednu zagrebačku osnovnu školu. Školu će danas posjetiti epidemiolozi, iako je mogućnost zaraze isključena, rekao je ministar.

U BiH registrovana četiri nova slučaja

Ministar zdravstva Republike Srpske Alen Šeranić potvrdio je da su u Republici Srpskoj potvrđena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, prenosi portal Klix.ba.

Osam je potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom u entitetu RS, a u Federaciji u ranije potvrđena tri slučaja čime su ukupan broj zaraženih u Bosni i Hercegovini povećao na 11.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.