Zbog vožnje pod uticajem alkohola zatvor za 18 vozača
Ilustracija

Novi zakon o bezbjednosti u saobraćaju

Zbog vožnje pod uticajem alkohola zatvor za 18 vozača

U proteklih mjeseci 189 vozača je kažnjeno zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili alkohola. Njih 18 je imalo preko dva promila alkohola u krvi, za šta je novim zakonom predviđena zatvorska kazna, kazao je pomoćnik načelnika Odsjeka za bezbjednost drumskog saobraćaja Ilija Janjušević.

Dva vozača su prekršila dozvoljenu brzinu, njih 19 se nije zaustavilo na znak policije prilikom kontrole, a 30 je odbilo alkotestiranje, prenosi RTCG.

“Svi ovi prekršaji su zakonom definisani kao najteži prekršaji i za njih je predviđena isključivo zatvorska kazna, od 15 do 60 dana znači ne može biti izrečena novčana kazna”, kazao je Janjušević i dodao da visinu kazne određuje sud. 

Podsjetio je da je prije tačno mjesec počela primjena novog Zakona o bezbjednosti u saobraćaju.

Za mjesec dana policija je kod 171 vozača evidentirala od jedan do dva promila alkohola u krvi, što podliježe prekršajnoj odgovornosti.

"Zaista podatak koji je zabrinjavajući, ne samo kada je pitanju bezbjednost saobraćaj nego i ponašanje građana", kazao je Janjušević i dodao da policija preduzima sve mjere kako bi što kvalitenije kontrolisala takva kršenja zakona.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.