Odlične domaće buhtle sa džemom od kajsija
Ilustracija

Odlične domaće buhtle sa džemom od kajsija

Za pripremu ovih fenomenalnih jufkica sa džemom će vam trebati malo vremena i strpljenja, ali i najukusniji po mogućnosti domaći džem.

Sastojci:

500 g brašna

1 svjež kvasac

1 jaje

2 žumanceta

100 g maslaca

5 kašika šećera

300 ml mlijeka

pola kašičice soli

Za filovanje:

domaći džem od kajsija

malo prah šećera za posipanje

100 g otopljenog maslaca

Priprema:

Toplo mlijeko stavite u manju posudu. U nju sipajte mlako mlijeko, malo šećera, kvasac i malo brašna. Promiješajte da se kvasac lakše rastvori. Nakon što kvasac zapjenuša znači da je krenula reakcija.

Dodajte smjesu u brašno, dodajte 1 jaje, šećer, so i zamijesite tijesto. Ostavite ga da narasta.

Kad poraste treba da ga na pobrašnjenoj dasci razvijete u rolat i onda sijecite komade široke oko 2 prsta. Rastanjite ih i punite ih džemom.

Tijesto treba da oblikujete tako da se dobiju knedle, pa svaku treba da umočite u rastopljeni maslac i da ređate u pleh jednu do druge. Ostavite između malo prostora da bi imale mjesta da narastu i lijepo da se ispeku.

Kad ste poređali cio pleh umutite žumanca i premažite buhtle odozgo. Onda ih pustite oko pola sata da malo narastu i stavite u rernu da se ispeku na pola sata.

Nakon toga buhtle izvadite, ostavite da se malo prohlade, pa ih pospite prah šećerom. 

Prijatno.

 

Izvor: Stvar ukusa

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.