Foto: Vlada CG

Marković razgovarao sa Vuksanović Stanković

"Za evropski napredak CG ključno funkcionisanje demokratskih institucija"

Pitanje funkcionalnosti državnih institucija i njihova kompetentnost i odgovornosti – ključna je tema sastanka predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i delegacije Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP) na čelu sa predsjednicom stranke Draginjom Vuksanović Stanković.

Kako je saopšteno iz Vlade, na sastanku je postignuta saglasnost da društvena sinergija koja bi mogla proisteći iz inicijative Savez za Evropu treba da ima za prvenstveni cilj očuvanje građanskog karaktera Crne Gore kao najboljeg rješenja za našu zemlju i građane.

Marković i predsjednica SDP-a  posebno su se fokusirali na pitanja daljeg unapređenja funkcionalnosti demokratskih institucija kao preduslovu za dalji napredak u procesu evropske integracije.

Predstavnici Socijaldemokratske partije podsjetili su da je ta stranka od svog nastanka za cilj imala nezavisnu i demokratsku Crnu Goru te da u tom smislu pozitivnim ocjenjuje premijerovu inicijativu Savez za Evropu ocjenjujući da je svaki dijalog predstavlja kvalitet više na demokratizaciji zemlje.

Sastanku su prisustvovali, u ime Vlade i potpredsjednik za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović i glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom Aleksandar Drljević, a u ime Socijaldemokratske partije zamjenik predsjednice Raško Konjević i članovi Glavnog odbora Izet Bralić i Skender Elezagić.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.