Vorgić: Neophodno da LGBT zajednica bude vidljivija
Foto: NVO LGBTIQ

Vorgić: Neophodno da LGBT zajednica bude vidljivija

U SOGI Centru za LGBTIQ zajednicu sinoć je održan interaktivni razgovor o romanu "Još ne sviće" sa autorom Marinkom Vorgićem, u organizaciji NVO LGBTIQ Socijalni Centar. Marinko Vorgić, pisac, kritičar, publicista i savjetnik u Ministarstvu kulture gostovao je nakon prof. dr Tatjane Đurišić-Bečanović i Muharema Bazdulja.

U saopštenju LGBTIQ se navodi da je pisac povodom svog romana istakao da je jedan od najvećih problema kod pisaca upravo to kako da naslove svoj roman. Vorgić je istakao da naslovom želio simbolično obuhvatiti što više tematsko-motivske srži romana.

"Skrećući pažnju na jednog od ključnih likova romana Paula, koji pripada LGBT zajednici, Vorgić je objasnio neophodnost zajednice da bude vidljivija, ali i opasnost gubljenja sopstva kojima se zajednica nerijetko samoizlaže prihvatajući nametanja heteroseksualne populacije da posluži, kao nešto zabavno i veselo, govoreći o Paradi ponosa i percepciji šarenila, dok gorući problemi zajednice ostaju nevidljivi", navodi se u saopštenju.

Na kraju Vorgić je objasnio da je neophodno da se zajednica konstanto edukuje i tako bude konkurentna.

Događaj je realizovan u sklopu projekta "Dnevni centar za LGBTIQ osobe" koji je podržan od strane Ministarstva za ljudska i manjinska prava Crne Gore, a koji realizuje NVO LGBTIQ Socijalni Centar.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.