U Srbiji testirano 130 osoba na koronavirus: Ukupno 12 zaraženih, jedna osoba ima tešku kliničku sliku
Ilustracija

"Srbija spremno dočekala koronavirus"

U Srbiji testirano 130 osoba na koronavirus: Ukupno 12 zaraženih, jedna osoba ima tešku kliničku sliku

U Republici Srbiji je do 8 časova 11. marta 2020. godine registrovano ukupno 12 potvrđenih slučajeva Covid-19, objavilo je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Do 8 časova 11. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 130 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je Srbija spremno dočekala koronavirus, ali da ne smiju da dozvole da im se dogodi scenario Italije koja je na državnom nivou u crvenoj zoni.

Direktor infektivne klinike Goran Stevanović kazao je za medije da od sedmoro novozaraženih jedan pacijent ima tešku kliničku sliku.

Vlada Srbije uvela je juče privremenu zabranu ulaska u Srbiju za strane državljane koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom koronavirusa.

U 11.00 biće održan novi sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić sa predstavnicima svih zdravstvenih i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv koronavirusa. 

Izvor: Sputnjik/RTS

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.