Pečeni karfiol spreman za pola sata
Ilustracija

Pečeni karfiol spreman za pola sata

Čak i ako nijeste ljubitelji karfiola, ovaj recept bi mogao da promijeni vaše mišljenje. Jednostavan je, pripremljen bez previše masnoće, odnosno sa malo maslinovog ulja što ga čini zdravim, a najveći dio posla nećete da radite vi, nego vaša rerna.

Sastojci:

1 karfiol

kašičica kima

kašičica aleve paprike

kašičica bibera

½ kašičice soli 

maslinovo ulje

Priprema:

Zagrijte rernu na 190 stepeni. Odrežite donji dio karfiola, skinite listove i razdvojte cvjetove. Stavite cvjetove u plastičnu kesu, ulijte  ulje i začine i protresite. Rasporedite cvjetove po plehu obloženim papirom za pečenje i pecite otprilike 25 minuta. Okrenute cvjetove jednom tokom pečenja. Nakon što ugasite rernu, pustite da karfiol odstoji unutra još desetak minuta. Dobro se slaže uz razna jela, ali može da posluži kao užina u kombinaciji sa kisjelom pavlakom.

 

Izvor: Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.