Više osoba iz Crne Gore, Srbije i Albanije uhapšeno: Utajili porez
Ilustracija

Više osoba iz Crne Gore, Srbije i Albanije uhapšeno: Utajili porez

Više osoba iz Crne Gore, Srbije i Albanije uhapšeno je juče u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja, zbog sumnje da su stvorili kriminalnu organizaciju koja je utajila porez.

Prema saznanjima “Vijesti”, krivična prijava podnijeta je protiv 23 osobe i dva pravna lica.

Nekoliko uhapšenih juče je saslušano u Specijalnom državnom tužilaštvu, pred specijalnom tužiteljkom Lidijom Vukčević.

Među uhapšenima su Cetinjani - Milan Kaluđerović, Petar Kaluđerović, Srđan Kaluđerović, Rajko Kaluđerović, srpski državljanin Miloš Cvijović...

Sagovornik “Vijesti” nije precizirao za koji iznos su osumnjičeni navodno oštetili državu, niti na koji način su počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret.

“Krivična prijava protiv njih podnijeta je zbog sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 401 - kriminalno udruživanje i člana 264 stav 3 - utaja poreza i doprinosa”, kazao je isti izvor.

Precizirao je da su istražne radnje u tom predmetu u toku, te da zbog toga ne mogu otkrivati detaljnije podatke.

Saslušanja osumnjičenih počela su juče nešto poslije podneva, a završena su kasno u noć.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.