Hapšenja zbog krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Evropu, članovi grupe iz CG, Hrvatske i Srbije
ilustracija

Hapšenja zbog krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Evropu, članovi grupe iz CG, Hrvatske i Srbije

Nikica Todorović i Damjan Vukašinović početkom marta 2018. godine formirali su kriminalnu grupu koja je krijumčarila kokain iz Južne Amerike u Evropu, u koju su vrbovali više od 12 osoba, to piše u spisima u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) u kojima su Vijesti imali uvid.

Tu grupu SDT sumnjiči za šverc kokaina, a navodno ih povezuju i sa više od pet tona droge zaplijenjene u Arubi.

Kriminalna grupa čijih nekoliko članova je juče uhapšeno po nalogu SDT-a, djelovala je na području Hrvatske, Srbije, Rusije, Austrije, Karipskih ostrva na Atlantiku - Sveta Lucija, Martinik i Sveti Martin, Francuske i Portugala, piše u spisima tužilaštva.

Ovim povodom iz Uprave policije su za sjutra najavili konferenciju za novinare.

Među osumnjičenima su, kako pišu Vijesti, Ranko Stojović, Radoje Radulović, Milica Bukilić, Jovan Ercegović, Milovan - Lolo Laković, Marko Stević, Veljko Jovanović, Mario Lazović, Darko Giljača.

Na spisku članova te krimi-grupe su i Z.K. i Dragana Prostran (Sanja Roćen).

U spisima SDT-a piše da su članovi grupe i više NN lica iz Hrvatske i Srbije.

Glavni specijalni tužilac kazao je da se u SDT danas saslušavaju osumnjičeni u vezi šverca 5,7 tona kokaina zaplijenjenog u Arubi.

On je dodao da očekuje da će uhapšeni crnogorski državljani biti izručeni Crnoj Gori.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.