Zatvaraju se sve škole u Republici Srpskoj, zabrana javnih okupljanja
ilustracija

21 dan

Zatvaraju se sve škole u Republici Srpskoj, zabrana javnih okupljanja

Sve osnovne i srednje škole u Republici Srpskoj zatvaraju se od sjutra na period od 21 dan, rekao je Radovan Višković, premijer RS.

On je ovo rekao nakon održanog sastanka zvaničnika u vezi sa epidemiološkom situacijom u Srpskoj.

Dodao je da je za sada odlučeno da vrtići nastavljaju sa radom, ali da će se vršiti pojačana dezinfekcija svih ustanova.

Višković je rekao da se zabranjuju sva javna okupljanja u istom periodu, prenose Nezavisne novine.

U RS su do sada evidentirane četiri osobe zaražene koronavirusom: dvojica iz Banjaluke i Čelinca, koji su doputovali sa sjevera Italije, gdje su na privremenom radu, i dvoje djece, njihovi bliski srodnici.

Zdravstveni inspektori u RS su do sada donijeli 117 rješenja o stavljanju osoba u kućnu izolaciju i pod zdravstveni nadzor od 14 dana, prenosi Beta.

To su oni za koja je utvrđeno da su bili u kontaktu s oboljelima od koronavirusa, odnosno to su učenici i nastavnici koji su u školi bili u bliskom kontaktu s učenikom iz Banjaluke zaraženim virusom, s članovima porodica oboljelih ili s putnicima koji su nedavno doputovali, saopštio je Inspektorat RS.

U izolaciji su i učenici i nastavnici Srednje škole iz Čelinca, koju pohadja učenica za koju je potvrđeno da je zaražena.

Zakonom o inspekcijama u Republici Srpskoj, za nepridržavanje mera naloženih rešenjem inspektora, kazna je od 100 do 300 eura.

U Federaciji BiH je zabilježen jedan slučaj zaraze koronavirusom žena iz Zenice, koja je bila u italijanskoj pokrajini Lombardiji.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.