Aleksandar Vulin

Poručio Vulin

"Srbija spremna za migrante, trenutno ih je oko 6.000 u izbjegličkim kampovima"

Ministar odbrane republike Srbije poručio je da se u Srbiji trenutno nalazi više od 6.000 migranata, od kojih je većina smještena u kampove i da je situacija pod kontrolom.

"Kod nas je situacija oko migrantske krize kao i 2015. godine. Stvari su pod kontrolom, život se odvija, kako u vojsci kažu - planski i organizovano", rekao je Aleksandar Vulin i dodao da nema nikakve opasnosti za građane Srbije, prenosi Tanjug.

Kako je istakao, Evropska unija je prvi put rekla šta hoće i to uliva nadu da će se stvari držati pod kontrolom.

Vulin je poručio i da nema razloga ni za kakvu paniku. On je ocijenio da je 2015. godine bilo mnogo teže i da je dnevno u Srbiju ulazilo i po 10.000 ljudi. Ocijenio je da se Srbija pokazala kao jedna od najorganizovanijih zemalja u Evropi.

"Ne treba stvarati paniku, ne treba otežavati situaciju. Od tih 6.000 koji su u Srbiji, 99,9 odsto želi da ode odavde", poručio je ministar Vulin.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.