Putin: Rusija je spremna da odgovori bilo kom agresoru
Vladimir Putin

"Ko god na nas krene mačem, nestaće od mača"

Putin: Rusija je spremna da odgovori bilo kom agresoru

Rusija je spremna da odgovori bilo kom agresoru koji se usudi da ponovi napad kakav je nacistička Njemačka izvela na Sovjetski savez, izjavio je ruski predsjednik u intervjuju agenciji "Tas" u okviru projekta "20 pitanja Vladimiru Putinu".

Komentarišući popularnu naljepnicu za automobile sa sloganom "Možemo to da ponovimo", Putin je podsjetio na poznati citat Aleksandra Nevskog: "Ko god na nas krene mačem, nestaće od mača", prenosi Tanjug.

"Sovjetski Savez je bio izložen užasnom, neoprostivom napadu nacističke Njemačke. Izgubili smo 27 miliona ljudi, Nijedna zemlja u svijetu nije pretrpjela tako ogroman gubitak. Zato, ako se iko usudi da pokuša nešto slično, mi ćemo to ponoviti", istakao je Putin.

Napomenuo je da Rusija to nikada nije htjela, niti će ikada htjeti.

Podsjetio je na još jedan slogan u vezi sa obilježavanjem Dana pobjede koji glasi "Deda, hvala ti za pobjedu".

Fraza "Možemo to da ponovimo", postala je poznata nakon što ju je sovjetski vojnik ispisao na jednom od stubova zgrade Rajhstaga u maju 1945.

Grafit je mnogo puta fotografisan, ali nije opstao jer se vjeruje da je ispisan kredom.

Autor poruke je ostao nepoznat.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.