Portugalski predsjednik nije zaražen. ipak ostaje u samoizolaciji
Marselo Rebelo de Sousa

De Sousa uveo preventivne mjere

Portugalski predsjednik nije zaražen. ipak ostaje u samoizolaciji

Portugalski predsjednik Marselo Rebelo de Sousa (71) obratio se novinarima sa balkona svoje kuće i poručio da će ostati u samoizolaciji naredne dvije nedjelje.

Testiranje je pokazalo da je negativan na koronavirus, ali je predsjednik ipak odlučio da bude u izolaciji, prenosi Tanjug.

On je kazao da time daje primjer građanima Portugala, prenosi Rojters.

"Test je bio negativan. Nastaviću da radim od kuće iako sam negativan, narednih 15 dana. Želim da budem primjer", rekao je de Sousa.

De Sousa, koji je poznat kao osoba koja voli da posjećuje javna okupljanja i slika se sa građanima, testiran je ranije danas, nakon što je njegov kabinet objavio da je otkazao sva dešavanja i službena putovanja u inostranstvo i da će raditi od kuće.

On je tu odluku donio nakon posjete jedne grupe učenika predsjedništvu, posle koje je utvrđeno da jedan od učenika te škole koji nije bio u posjeti ima koronavirus.

U Portugalu je od koronavirusa oboljelo 35 osoba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.