Srbija uvodi zabranu ulaska putnicima iz Italije, Kine, Irana...
Aleksandar Vučić

Vučić najavio

Srbija uvodi zabranu ulaska putnicima iz Italije, Kine, Irana...

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da je moguće da će biti zabranjen ulazak u zemlju ljudima koji dolaze sa sjevera Italije, djelova Švajcarske, Južne Koreje, Kine i Irana.

On je u emisiji "Na kraju dana sa Đukom" televizije KCN, rekao da je prvi zaraženi u Srbiji prije Budimpešte boravio u Italiji.

Kazao je da nema razloga za paniku zbog koronavirusa ali ima za opez i ozbiljnost, navodeći da se može očekivati i da se zabrani ulaz u Srbiju iz nekih zemalja na kratko, prije svega sa njihovih ugroženih područja, kao što je sjever Italije.

"Ljekari su fantastično uradili svoj posao u Srbiji, može se ipak očekivati da broj oboljelih raste", dodao je.

Vučić je rekao da je na državi da pokaže ozbiljnosti i da se virus tretira na ozbiljan način, da su kapaciteti pripremljeni i da je medicinsko osoblje "već umorno".

On je pozvao starije stanovništvo na oprez, a sve građane da poštuju preporučene mjere epidemiologa i infektologa.

Vučić je rekao da je dobio informacije da ako neko napravi vakcinu - "to će biti Kina".

On je dodao da po pitanju koronavirusa vidi razloga za brigu zbog toga što se dešava u Evropi i svijetu i zbog toga kakav je "stravičan udar preživjela Kina", a upitan o tome koliku će ekonomsku štetu virus napraviti, Vučić je kazao da se šteta "mjeri trilionima dolara ili evra".

Vučić je rekao da se po pitanju reakcije na virus nikome ne može ugoditi, jer će on jednima biti kriv što nije "ugasio život u gradovima" i što nisu zabranjene utakmice i što se ide u bioskop i pozorište, dok bi se drugi pitali čemu te mjere, ako bi bile uvedene.

Izvor: Beta/FoNet

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.