U BiH potvrđen peti slučaj zaraze koronavirusom, u Hrvatskoj trinaesti
Ilustracija

U BiH potvrđen peti slučaj zaraze koronavirusom, u Hrvatskoj trinaesti

U Bosni i Hercegovini je potvrđen peti slučaj zaraze koronavirusom. Radi o ženskoj osobi iz Zenice, koja je boravila u Italiji. U Hrvatskoj je potvrđen trinaesti slučaj. Riječ je o hrvatskom državljaninu koji radi u Italiji i hospitalizovan je u pulskoj bolnici, saopštio je u ponedjeljak predveče Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

"Možemo potvrditi da je testirana osoba pozitivna na koronavirus, ali ona nije hospitalizovana na KCUS-u i još uvijek u KS nema pozitivnih na virus", kazao je za N1 Adem Zalihić, član Kriznog štaba KS.

U prvi mah je bilo nepoznato da li je spomenuta osoba smještena u KB Zenica.

Radi se o kućnoj izolaciji, a uzorak krvi je vjerovatno poslat na KCUS, gdje je virus potvrđen.

"Ono što je bitno naglasiti je da nema potrebe da se širi panika među građanima, i da će na sjutrašnjoj sjednici Kriznog štaba KS biti donesene dodatne odluke i upute povodom tretmana virusa", dodao je Zalihić.

Prošle sedmice su pozitivni bili otac i sin iz Banjaluke, i  otac i ćerka iz Čelinca.

Iz Klinike za infektivne bolesti "Dr Fran Mihaljević" u Zagrebu, potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, hospitalizovana u Opštoj bolnici Pula. Do sada je u Republici Hrvatskoj potvrđeno ukupno 13 oboljelih osoba.

Riječ je o hrvatskom državljaninu koji radi u Italiji, a na njegovom radnom mjestu je identifikovano više oboljelih osoba, navodi se u saopštenju. 

Kako se saznaje, oboljeli je iz Labina, prenosi Hina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.