Cijela Italija u karantinu: Zabranjena sva okupljanja, sportski događaji, nema nastave
Foto: Ilustracija

U posljednja 24 sata od koronavirusa umrlo 97 osoba

Cijela Italija u karantinu: Zabranjena sva okupljanja, sportski događaji, nema nastave

Italija je pooštrila je mjere zbog aktuelnog koronavirusa, koje uključuju zabranu javnih okupljanja na nivou cijele zemlje.

Premijer Đuzepe Konte kazao je da su mjere, koje na snagu stupaju u utorak, bile neophodne kako bi se odbranili najranjivijih članovi društva, javlja BBC.

Dodao je da je najbolja stvar za stanovnike Italije da ostanu kod kuće.

U Italiji je u posljednja 24 sata od koronavirusa umrlo 97 osoba, što znači da su do sada preminule ukupno 463 osobe.

Broj oboljelih porastao je za 1.797 osoba u odnosu na juče, pa tako konačan broj sada iznosi 9.172.

Broj umrlih u sjevernom italijanskom regionu Lombardija povećan je na 333 sa 267, a zaraženo je 5.469 osoba. Najnoviji podaci govore da je broj zaraženih za dan porastao za 1.280.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.