Portugalski predsjednik se samoizolovao zbog opasnosti od koronavirusa
Marselo Rebelo de Sousa

Portugalski predsjednik se samoizolovao zbog opasnosti od koronavirusa

Portugalski predsjednik Marselo Rebelo de Sousa otkazao je sve javne aktivnosti i izolovao se u svom domu zbog širenja korona virusa, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

Rebelo de Sousa je nedavno primio grupu đaka iz škole koja je nakon toga zatvorena jer je jednom đaku dijagnostifikovana bolest kovid 19 koju uzrokuje korona virus, prenosi Beta.

Iz njegovog kabineta je saopšteno da on nema nikakve simptome bolesti, te da student koji je pozitivno testiran na virus nije bio u grupi koja je posetila predsjedničku rezidenciju.

Međutim, predsjednik je odlučio da se samoizoluje "kako bi dao primjer preventivnih mjera". Takođe je saopšteno da se predsjednik slikao sa đacima, ali se nije rukovao.

Rebelo de Sousa je poznat kao harizmatičan predsjednik, izuzetno popularan u Portugalu.

U Portugalu je do sada otkriveno 25 slučajeva zaraze korona virusom, a smrtnih slučajeva nije bilo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.