Šavnički spasioci iz mećave na Krnovu spasili Ruskinju, navigacija je
ilustracija

Šavnički spasioci iz mećave na Krnovu spasili Ruskinju, navigacija je "vodila" neprohodnim putem

Rusku državljanku Katarinu Romanovu sinoć je nevjrijeme neplanirano zadržalo nekoliko sati na starom putu od Šavnika prema Nikšiću.

Na Krnovu je sinoć duvala mećava, a ovu turistkinju navigacija je „uputila“ putem koji je zimi neprohodan, jer se i ne čisti, pa je u pomoć pozvala policiju, da bi se do nje najprije što su mogli snjegočistačem probili pripadnici šavničke Službe zaštite i spašavanja, piše Pobjeda.

Prema riječima komandira šavničkih spasilaca Mirčete Jelića, akcija je trajala od 20:30 do 23 sata, a u njoj je učestvovalo pet pripadnika.

"Nas je obavijestila policija iz Šavnika, dala nam koordinate, a djevojku smo zatekli polumokru i uplašenu, jer na Krnovu je sama već provela oko tri sata. Nju je navigacija uputila starim putem, padao je snijeg, duvalo je i kada je vidjela da ne može dalje, okrenula se, ali tada je njeno vozilo, koje je rentirala u Tivtu, ostalo zaglavljeno. Nije to bilo previše strašno, ali noć je, padao je snijeg, sama je bila i logično da se uplašila. Bili smo sa snjegočistačem i terenskim vozilom, brzo smo okončali intervenciju, a onda i Romanovu i njeno vozilo prevezli do Jasenovog Polja, udaljenog 30-tak kilometara. Nije joj trebala medicinska pomoć, ugrijala se i nastavila je putovanje, ali će ovu noć sigurno zadugo pamtiti. Naravno, zahvalna je šavničkim spasiocima", kaže načelnik Službe zaštite i spašavanja Mirčeta Jelić, prenosi Pobjeda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.