Podgoričaninu pet mjeseci zatvora zbog paljenja vozila
Ilustracija

Sporazum o priznanju krivice

Podgoričaninu pet mjeseci zatvora zbog paljenja vozila

Podgoričanin K.M. sklopio je sporazum o priznanju krivice sa Osnovnim održavnim tužilaštvom u Podgorici kojim je pristao da odsluži kaznu zatvora od pet mjeseci zbog optužbi da je 28. novembra zapalio vozilo marke „VW Cady“.

Kako se navodi u sporazumu, okrivljeni je 28. novembra 2019. godine, oko 08.30 časova, u Podgorici u Bulevaru Save Kovačevića, oštetio tuđu stvar putničko vozilo marke “VW Cady” podgoričkih registarskih oznaka vlasništvo oštećenog G.D.

On je došao ispred dvorišta kuće oštećenog, gdje je vozilo bilo parkirano, isto polio benzinom, a zatim primakao plamen iz upaljača, što je izazvalo požar na vozilu, usljed čega je na vozilu prouzrokovana šteta u iznosu koji prelazi tri hiljade eura i to oštećenje na zadnjem braniku, plastici prednjeg vjetrobranskog stakla, senzorima u zadnjem braniku, električnoj instalaciji ispod prednjeg vjetrobranskog stakla, oznaci marke vozila „W” na zadnjim desnim vratima, laku na vozilu, ukupne vrijednosti od 3.110,28 eura.

“Državni tužilac i okrivljeni su saglasni da sud okrivljenog, shodno čl.226, čl.227 i čl.229 Zakonika o krivičnom postupku, obaveže da na ime troškova vještačenja plati iznos od 115,50 eura i to za dva vještačenja po vještaku iz oblasti zaštite od požara, eksplozija i eksplozivnih sredstava iznos od 71 eura, te po vještaku iz oblasti saobraćajne i mašinske struke iznos od 44 eura, kao i na ime paušala iznos od 30 eura u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti presude donijete na osnovu Sporazuma o priznanju krivice. Državni tužilac i okrivljeni su saglasni da sud obaveže okrviljenog da oštećenom isplati iznos od 3.110,28 eura na ime imovinsko pravnog zahtjeva, u roku od šest mjeseci od donošenja presude na osnovu sporazuma o priznanju krivice”, navodi se u sporazumu

Izvor: Dnevne novine

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.