Prvi slučajevi koronavirusa u Albaniji,  Crna Gora jedina u Evropi bez zaraze

Covid-19

Prvi slučajevi koronavirusa u Albaniji, Crna Gora jedina u Evropi bez zaraze

Otac i sin koji su se u Tiranu vratili iz Firence prvi su slučajevi koronavirusa u Albaniji. Crna Gora je jedina evropska država koja nema nijedan slučaj zaraze.

Njih dvojica su u stabilnom stanju i nemaju komplikacija, saopštilo je albansko ministarstvo zdravlja.

Prije potvrde prva dva slučaja, albanski zdravstveni službenici testirali su oko 60 osoba, ali nije bilo potvrđenih slučajeva koronavirusa, prenosi Rts pozivajući se na Rojters.

Više od 400.000 Albanaca živi u Italiji u kojoj je u poslednja 24 časa porastao broj umrlih i zaraženih od koronavirusa, uprkos uvođenju karantina u Lombardiji i drugim sjevernim regijama. 

Crnogorsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je juče da su 1.084 osobe pod nadzorom zbog koronavirusa. Pod nadzorom su 782 putnika iz Kine i 302 putnika iz Italije i Japana.

U Srbiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom od kada je 6. marta registrovan jedan zaražen muškarac iz Bačke Topole, poslednji su podaci tamošnjeg Ministarstva zdravlja. 

U Hrvatskoj je i dalje dvanaest osoba zaraženo koronavirusom, nema novih slučajeva, potvrdio je ministar zdravlja Vili Beroš u ponedjeljak ujutro za N1.

Njemačka je do nedjelje poslijepodne imala 902 potvrđena slučaja zaraze, a 29. februara bilo ih je samo 66.

U Velikoj Britaniji broj slučajeva zaraze porastao je 30 posto na 273 i preminula je treća osoba pozitivna na virus.

U Francuskoj je preminulo 19 osoba, prema podacima objavljenima u nedjelju a broj zaraženih tokom vikenda porastao je za 500 osoba.

Prema poslednjim podacima sa sajta za statističku obradu podataka Worldometer, ukupan broj zaraženih premašio je brojku od 110 hiljada ljudi, prenosi N1.

Od posledica virusa do sada je preminulo više od 3.800 oboljelih, a izliječeno je više od 62 hiljade.

Najviše preminulih je u Kini i to 3.120 osoba, a potom u Italiji u kojoj je život izgubilo 366 zaraženih osoba. U Iranu su preminula 194 pacijenta, u Južnoj Koreji 53, a u SAD-u 22.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.