SNP: Veća participacija žena na svim nivoima odlučivanja i ubuduće biti naš cilj
SNP

Čestitali 8.mart

SNP: Veća participacija žena na svim nivoima odlučivanja i ubuduće biti naš cilj

"Socijalistička narodna partija svim damama čestita 8. mart, Dan žena. Iako se ovaj praznik proslavlja već više od sto godina, nažalost, moramo konstatovati da žene ni do danas nisu ostvarile punu ekonomsku i političku ravnopravnost u odnosu na muškarce", navodi se u saopštenju SNP-a.

Iz ove partije ističu da su često žene u Crnoj Gori žrtve porodičnog nasilja, manje su plaćene za isti posao od svojih kolega muškaraca, manje ih je na rukovodećim pozicijama, a ni u političkom djelovanju još uvijek ne postoji istinska ravnopravnost.

"Rodna ravnopravnost nije posao koji treba da "odrade" žene, već proces koji zahtijeva zajednički angažman i muškaraca i žena, kao i saradnju brojnih društvenih aktera", navode iz SNP-a.

Podsjećaju da se SNP CG nije samo riječima borila za prava žena, već i djelima.

"Iz naše partije je potekla inicijativa za usvajanje Zakona o majkama, kojim su majkama sa troje i više djece obezbijeđene mjesečne naknade. Takođe, SNP je bila jedna od prvih partija koja je podržala obaveznu kvotu od 30 odsto žena na izbornim listama.

Svjesni da su žene stub porodice i društva, onaj bolji dio nas bez kojeg ništa ne bi bilo isto, obećavamo da će veća participacija žena na svim nivoima odlučivanja i ubuduće biti naš cilj.

U to ime, još jednom čestitamo 8. mart našim dragim damama", zaključuju iz SNP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.