Zbog incidenta u Budvi procesuirano 41 lice, povrijeđeno osam policajaca
Foto: Ilustracija

Uprava policije

Zbog incidenta u Budvi procesuirano 41 lice, povrijeđeno osam policajaca

Budvanska policija je zbog incidenta koji se dogodio sinoć prije početka vaterpolo utakmice lišila slobode 34 lica dok je protiv sedam maloljetnih lica podnijela krivične prijave u redovnom postupku.

"Podsjećamo da je sinoć u Budvi prije početka vaterpolo utakmice u okviru regionalne A1 lige između vaterpolo kluba "Primorac" iz Kotora i vaterpolo kluba "Partizan" iz Beograda na bazenu "Dragan Trifunović" došlo do narušavanja javnog reda i mira u kojem je učestvovalo, po procjeni policije, oko 120 navijača vaterpolo kluba "Partizan"", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodajući da je nakon incidenta u službene prostorije privedeno ukupno 41 lice od kojih su sedam maloljetnici.  

"Protiv sedam maloljetnih lica podnijete su krivične prijave u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo učestvovanje u grupi koja izvrši krivično djelo.Slobode su lišene 34 punoljetne osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo učestvovanje u grupi koja izvrši krivično djelo. Od 34 osobe lišene slobode njih sedam se tereti i za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti", naveli su iz UP-a.

Kako su kazali, osam službenika Uprave policije je tokom incidenata zadobilo lake tjelesne povrede.

"Ova lica su, kamenicama oštetila po jedno službeno vozilo Uprave policije i Hitne medicinske pomoći. U navedenom događaju oštećena je i infrastruktura objekta bazena „Dragan Trifunović“, odnosno ulazna vrata prostorija i sale za treninge koja se nalazi u okviru objekta.Prilikom narušavanja javnog reda i mira, od strane za sada nepoznatog lica, aktiviran je i ubačen „suzavac“ unutar objekta. Policija preduzima aktivnosti na identifikovanju ostalih lica koja su učestvovala u navedenom incidentu kao i  lica koja su aktivirala „suzavac“.Lica lišena slobode biće danas uz krivičnu prijavu privedena državnom tužiocu u Osnovno državno tužilaštvu u Kotoru zbog sumnje da su počinila navedena krivična djela", naveli su iz Uprave policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.