Foruma žena Demosa

Foruma žena Demosa

"Crnoj Gori nephodno da žene aktivno učestvuju u događajima i odlučivanju"

Usljed patrijarhalnog društva i istorijskog nasljeđa, žene su uglavnom bile usmjerene na domaćinstvo i izložene nasilju, te nijesu imale pravo glasa za suštinske promjene. Takav status žena mora biti prošlost, navodi se u saopštenju Foruma žena Demosa.

Ravnopravnost žena i muškaraca je priroda uredila rađanjem. Međutim, od davnina su u našoj zemlji žene bile diskriminisane.

Zato Forum žena DEMOS-a ima za cilj potpunu ravnopravnost u društvu.

Crnoj Gori je nephodno da žene aktivno učestvuju u događajima i odlučivanju, te da zajedno sa muškarcima grade bolje društvo i uspješniju državu, navode one.

Ravnopravnost žena jedino možemo izboriti sopstvenim djelovanjem.

Naša misija je unapređivanje pozicije žene u društvu i taj cilj ćemo realizovati zajedničkim radom, aktivno na svim životnim poljima!

Forum žena DEMOS-a se zalaže za afirmaciju žena u svim oblastima, posebno u oblasti politike, preduzetništva i zaštite ljudskih prava.

"Naša poruka svim ženama u Crnoj Gori je da samo ujedinjene, složne, iskrene i osviješćene možemo postići potpunu ravnopravnost polova," navodi se u saopštenju.

Forum žena Demosa vjeruje da su žene spremne da doprinesu realizaciji tih ciljeva, a samim tim i izgradnji pravednije Crne Gore.

"Sprovodeći našu misiju, sigurno ćemo izgraditi bolju Crnu Goru. Svim ženama u Crnoj Gori želimo srećan 8. mart," navodi se u saopštenju Foruma Žena Demosa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.