Najviše preduzeća sa jednim zaposlenim u sektoru konsultantskih usluga
PU

Poreska uprava

Najviše preduzeća sa jednim zaposlenim u sektoru konsultantskih usluga

U Crnoj Gori posluje 13,99 hiljada registraciono aktivnih preduzeća koja imaju jednog zaposlenog prijavljenog na obavezno socijalno osiguranje, od čega ih je najviše u djelatnosti konsultantskih usluga, saopšteno je iz Poreske uprave (PU).

“Prema podacima iz Centralnog registra poreskih obveznika, obveznika doprinosa i osiguranika koji se vodi u PU, najveći broj registraciono aktivnih društava sa ograničenom odgovornošću i jednočlanih društava sa ograničenom odgovornošću je u djelatnosti konsultantskih usluga, i to 1,29 hiljada”, rekli su predstavnici PU agenciji Mina Biznis.

Oni su, odgovarajući na pitanje koliko je preduzeća sa jednim zaposlenim u turističkoj djelatnosti, kazali da u sektoru hotelijerstva i turističkog smještaja posluje 249 preduzeća, dok ih je u ugostiteljstvu 558.

“Imajući u vidu da broj zaposlenih prijavljenih na osiguranje, kao i regularnost prijavljivanja i plaćanja obaveza na zarade zaposlenih predstavljaju važan indikator koji PU prati, napominjemo da se u postupcima inspekcijskog nadzora posebno provjerava ovaj aspekt poslovanja poreskih obveznika”, kazali su iz PU.

Iz PU su dodali da treba imati u vidu i da jedan broj preduzeća sezonski zapošljava radnu snagu ili je zapošljava preko agencija za ustupanje zaposlenih ili podizvođača, što je posebno uočljivo u građevinskoj industriji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.