Đukanović od sjutra u posjeti baltičkim državama
Milo Đukanović

Trodnevna posjeta

Đukanović od sjutra u posjeti baltičkim državama

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sjutra počinje trodnevnu zvaničnu posjetu baltičkim državama. On će se prvog dana posjete u Viljnusu sastati sa predsjednikom Litvanije Gitanasom Nausedom.

“U nastavku posjete će se Đukanović sastati premijerom Litvanije Sauliusom Skvernelisom i predsjednikom parlamenta Viktorasom Pranckietisom”,saopšteno je iz Kabienta Đukanovića.

Tokom posjete Litvaniji Đukanović će položiti vijenac na Spomenik posvećen poginulima u borbi za nezavisnost Litvanije. Istog dana, održaće i predavanje na Institutu za međunarodne odnose i političke nauke pri Univerzitetu u Viljnusu.

Drugog dana posjete baltičkom regionu predsjednik Đukanović će boraviti u zvaničnoj posjeti Estoniji gdje će ga dočekati predsjednica te države Kersti Kaljulaid. On će, takođe, imati razgovore i sa predsjednikom Vlade Juriom Ratasom.

“U okviru ove posjete, Predsjednik će obići NATO Centar izvrsnosti za kooperativnu sajber odbranu i imati sastanke u e-Estonia Briefing Centru, kao i u Akademiji e-Uprave”, navodi se u saopštenju.

Đukanović će trodnevni boravak baltičkim državama završiti zvaničnom posjetom Letoniji gdje će razgovarati sa predsjednikom države Egilsom Levitsom, premijerom Krisjanispm Karinsom i predsjednicoma parlamenta Dagmara Beitnere-Le Gallaom.

Predsjednici države, vlade i parlamenta biće domaćini Đukanoviću i na zvaničnom ručku.

U nastavku posjete, predsjednik Crne Gore će položiti cvijeće na Spomenik slobode i obići Muzej okupacije Letonije.

“Tokom posjete Letoniji Đukanović će obići vojnu bazu Adaži gdje će razgovarati sa našim vojnicima koji su raspoređeni u okviru misije Ojačano prisustvo NATO-a na istoku”, naglašeno je u saopštenju.

Posjeta baltičkim državama biće prilika da se kroz kontakte na najvišem nivou podstakne saradnja Crne Gore i zemalja ovog regiona i potvrdi savezništvo u okviru Alijanse.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.