Još jedan državljanin Srbije zaražen koronavirusom
Foto: Ilustracija

Još jedan državljanin Srbije zaražen koronavirusom

Na kruzeru “Velika princeza” kod San Franciska, na kojem je 3.400 putnika i članova posade, potvrđeno je da je 21 osoba zaražena koronavirusom, među njima i jedan državljanin Srbije.

Koronavirus je registrovan u 90 zemalja, broj zaraženih premašio je 100.000, umrlo je oko 3.400 ljudi, a oporavilo se više od 54.000. Od evropskih zemalja, najteže je pogođena Italija – 200 preminulih i 4.600 zaraženih.

Na kruzer “Velika Princeza” kojem je zabranjeno da pristane u San Francisko, helikopterima američke Nacionalne garde dostavljeni su paketi sa testovima na virus. Kod 60 do sada testiranih putnika i članova posade, infekcija je utvrđena kod 21, među kojima je i 29-godišnji Ivan Sofronijević koji na brodu radi kao konobar, prenosi RTS.

Počela je helikopterska evakuacija putnika sa broda.

U SAD do sada je 150-oro zaraženih, a 17 osoba je preminulo, prenosi RTS.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.