Foto: Socijaldemokrate

Na opštinskim Kongresima izabrani delegati partije

"Socijaldemokrate vrijedno rade, sa još više entuzijazma izboriti se za mlade i njihovu budućnost"

Socijaldemokrate su na opštinskim konvecijama u Tuzima, Golubovcima i Andrijevici izabrale delegate za predstojeći Kongres partije, i pohvalile rad službi kojima oni rukovode i smatraju da i pored velikog uspjeha vremena za odmor nema.

"Parlament Crne Gore je jedan od najtransparentnijih u regionu, donešeni su brojni izuzetno važni zakoni od kojih su neki u fiokama čekali i po više godina", navodi se u saopštenju SD sa tri opštinske konvencije u Tuzima, Golubovcima i Andrijevici, na kojima su izabrani delegati za predstojeći Kongres partije, kao i kandidati za članove novog Glavnog odbora.

U daljem dijelu saopštenja se ističe da u resorima kojima rukovode Socijaldemokrate se vrijedno radi, da se postižu vidljivi i mjerljivi rezultati za dobrobit svih a posebno mladih u CG. Oni su istakli da su zarade povećane u zdravstvu i prosvjeti kao i to da su započete sa radom najveće investicije do sada.

Obraćajući se prisutnima, predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović je rekao kako crnogorski parlament danas važi za jedan od najtransparentnijih parlamenata u regionu.

“Naš rad je prepoznat od strane svih relevantnih međunarodnih subjekata. Donešeni su brojni zakoni od vitalnog značaja za Crnu Goru. Nijedan zakon ne čeka duže na usvajanje, a parlament mnogo efikasnije funkcioniše. Unaprijedili smo i međunarodnu saradnju koja je zaista na zavidnom nivou”, istakao je Brajović. 

Brajović je posebno naglasio da je u vrijeme njegovog presjedavanja Skupštinom ratifikovan Sporazum o članstvu u NATO-u, poništena odluka "Podgoričke skupštine", i da su svi oni zajedno vrijedno radili i da će nastaviti sa takvim sistemom rada sve u cilju boljeg života svakog crnogorskog građanina.

Potpredsjednik partije i Ministar prosvjete dr Damir Šehović istakao je uspjehe u svom resoru pokrenuvši najveći infrastrukturni ciklus u obrazovnoj sferi do sada.

“Izgrađene su brojne nove škole i vrtići, a rekonstruisano je preko 200 postojećih. Jedina smo država koja je uvela besplatne studije svim studentima državnog Univerziteta. Osnovali smo Fond za kvalitet i talente iz kojeg se svake godine nagrađujemo oko 500 najboljih učenika i nastavnika”, rekao je Šehović.

On je istakao da je posebno zadovoljan što su u Vladi pronašli način da stvore pretpostavke za povećanje zarada prosvjetnim i zdravstvenim radnicima, čime je stavljen pečat na ova dva za građane najvažnija resora.

Šehović je takođe naglasio da iako su zadovoljni postignutim da moraju sa još više entuzijazma da se bore za mlade i njihovu budućnost u državi.

Član Predsjedništva SD-a i predsjednik Odbora Glavnog grada, dr Đorđe Suhih istakao je da su u sektoru zdravstva ostvareni značajni iskoraci i zabilježen je skok Crne Gore na ECHI-jevoj listi za 11 mjesta.

"Imamo značajne investicije u zdravstvenu opremu, infrastrukturu, sistem se modernizovao, dodijeljen je veliki broj specijalizacija i subspecijalizacija, a napredak našeg zdravstvenog sistema registrovan je i na rang listi Evropskog zdravstvenog potrošačkog indeksa (ECHI), gdje je Crna Gora, sa 34. mjesta dospjela na 23.”, istakao je Suhih. 

Suhih je naglasio da su znali da su znali da zdravstveni radnici zaslužuju veće plate, zbog čega dogovoreno povećanje zarada smatraju važnim prvim korakom ka poboljšanju njihovog statusa i da su svjesni iskoraka koji su se desili u resoru ministra Hrapovića, ali da je stanje i dalje daleko od idealnog i da mora da se radi posvećeno i vrijedno.

"Sva tri odbora jednoglasno su dala podršku Ivanu Brajoviću za još jedan mandat na mjestu predsjednika Socijaldemokrata, a Damiru Šehoviću i Miću Orlandiću na mjestima potpredsjednika. Kongres Socijaldemokrata će se održati 30. maja 2020. godine u Podgorici", zaključuje se u saopštenju Socijaldemokrata.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.