Ženska prava i slobode su obaveza svih nas
Vučinović

Vučinović čestitala 8. mart

Ženska prava i slobode su obaveza svih nas

Ministarka u Vladi Crne Gore Marija Vučinović čestitala je 8. mart – Međunarodni Dan žena.

Vučinović je podsjetila, da iako se ovaj praznik proslavlja od 1911. godine, žene ni do danas nisu ostvarile punu ekonomsku i političku ravnopravnost u odnosu na muškarce.

"Međutim, to ne znači da ne trebamo i dalje i u kontinuitetu raditi na osnaživanju i unapređenju prava i sloboda žena. U tom procesu je neophodno da svi društveni subjekti, zajedničkim radom, doprinesu rodnoj ravnopravnosti mnogo više kroz djela, a ne samo kroz riječi. S obzirom na to da je Crna Gora odavno prepoznata kao društvo koje afirmiše politiku evropskih vrijednosti i načela, zasnovanih na dijalogu i međusobnom razumijevanju, time trebamo još više pokazati spremnost da se kroz javni, civilni i svaki drugi sektor, utiče na još kvalitetnije kreiranje politika, neophodnih u osnaživanju žena, a samim tim i cjelokupne zajednice.Ovaj dan ne smije služiti samo kao prisjećanje na davno prošlo vrijeme, kada su se žene prvi put izborile za svoja prava. Ženska prava i slobode su obaveza svih nas, da zajednički djelujemo 365 dana u godini, te da se svakodnevno zalažemo za puno ostvarenje ravnopravnosti žena u društvu.", poručila je Vučinović.

Trebamo biti svjesne, naglašava ona,  da imamo dovoljno sposobnosti i znanja da se borimo i izborimo za naše ciljeve, kroz sve relevantne institucije, jer većom participacijom žena na svim nivoima odlučivanja, dobivamo i veća prava za nas same.

U to ime, neka 8. mart bude samo još jedan dan u godini, u kojem radimo i potvrđujemo važnost i neminovnost našeg postojanja i djelovanja - poručila je ministarka Vučinović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.