Vršnjačko nasilje u Podgorici: Jedan učenik zaradio potres mozga, drugi priveden
Ilustracija

Tuča van dvorišta škole

Vršnjačko nasilje u Podgorici: Jedan učenik zaradio potres mozga, drugi priveden

Učenik Srednje elektro-tehničke škole „Vaso Aligrudić” P.B. zadobio je težak potres mozga prije tri dana kada ga je nakon sukoba, van školskog dvorišta, u predjelu glave udario stariji dječak iz Građevinske škole „Marko Radović”.

Direktor ove srednje škole Veselin Pićurić potvrdio je za Dan da je zbog tuče učenika i nanošenja teške tjelesne povrede policija privela starijeg dječaka, a nadležni organi su obaviješteni o cijelom slučaju i sprovode radnje iz svoje nadležnosti. On ističe da je P.B. tri dana bio u bolnici zbog potresa mozga i da je pušten na kućno liječenje.

“Učenici naše škole znaju da se ne smiju tući u školi i dvorištu. Do svađe, a potom i tuče u kojoj je povrijeđen naš učenik došlo je u Ulici Jovana Plamenca na Zabjelu, gdje dječaci inače i žive. Policija je preduzela sve korake kako bi utvrdila šta se dogodilo jer se radi o teškoj tjelesnoj povredi. Majka povrijeđenog učenika je u šoku, a i pored toga što se to nije dogodilo u našoj školi preduzeli smo sve neophodne mjere da se ovakvi incidenti ne ponavljaju ni na jednom mjestu jer nije dobro da učenici kroz fizičko nasilje rješavaju eventualne probleme”, kazao je direktor škole, prenosi Dan.

Prema njegovim riječima, radi se o dvojici učenika koji su ranije bili najbolji drugovi, ali se, kako je dodao,  nešto u međuvremenu dogodilo i njihov odnos se promijenio.

“Trudićemo se da spriječimo ovakva dešavanja, oni znaju da je ovo veliki prestup i vjerujem da ćemo sa kolegama iz druge škole ovakav incident adekvatno sankcionisati”, kazao je Pićurić apelujući na učenike da probleme rješavaju razgovorom i da nikom ne požele ono što ne bi sebi.

Svaki četvrti učenik osnovne ili srednje škole u Crnoj Gori doživio je neki oblik vršnjačkog nasilja jednom ili više puta, pokazalo je nedavno istraživanje udruženja Roditelji i Juventasa.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.